Sinsay Army Girl & Cargo Boy: militarny trend dla najmłodszych

Najnowsze propozycje od Sinsay powstały z myślą o wprowadzeniu militarnego trendu do dziecięcej garderoby. Kolekcja Army Girl & Cargo Boy została zaprojektowana dla dziewczynek oraz chłopców do lat dwunastu i pozwala na tworzenie wygodnych, codziennych stylizacji.

Chłopięca odsłona nowej kolekcji z linii Kids inspirowana była trendem cargo w sportowym wydaniu. Widać to po praktycznych fasonach, wśród których obok wygodnych bojówek pojawiają się dresowe bluzy, denimowe joggersy i klasyczne t-shirty. Dominujące kolory obejmują typowo militarne odcienie khaki i oliwkową zieleń, które przełamują intensywnie pomarańczowe akcenty. Charakter kolekcji podkreślają też nadruki i funkcjonalne detale, takie jak motywy moro i ozdobne suwaki.

Propozycje dla dziewczynek przedstawiają militarny trend w mniej oczywistym wydaniu. Wskazują na to dominujące odcienie różu, które zdobią nawet dziewczęcą wersję motywu moro. Tak jak w przypadku kolekcji dla chłopców, fasony są bardzo uniwersalne i obejmują bojówki, denimowe spodnie i kurtki oraz dresowe komplety. Na uwagę zasługują okrycia wierzchnie, wśród których nie zabrakło błyszczącej puchówki w różowe moro ani klasycznej parki w przewrotnym, miętowym odcieniu. Kolekcję uzupełniają praktyczne dodatki: trampki, kolorowe nerki i zabawne czapki.

Kolekcja Army Girl & Cargo Boy jest już dostępna w wybranych salonach Sinsay i na www.sinsay.com.

LPP jest polską firmą rodzinną, jedną z najdynamiczniej rozwijających się w branży odzieżowej w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Przez ponad 25 lat z sukcesem prowadzi działalność w Polsce i za granicą, sprzedając dziś stacjonarnie kolekcje na 25 rynkach, w tym w tak prestiżowych stolicach jak Londyn, Berlin, Tel Awiw czy Moskwa. LPP zarządza 5 markami modowymi: Reserved, Cropp, House, Mohito i Sinsay. Posiada sieć ponad 1800 salonów sprzedaży o łącznej powierzchni ponad 1,3 mln m2. Oferta online kolekcji marek dostępna jest na 29 rynkach. W oparciu o globalną sieć zaopatrzenia, polski producent odzieży dystrybuuje rocznie przeszło 265 mln sztuk odzieży na 3 kontynenty. LPP pełni też ważną rolę tworząc miejsca pracy dla ponad 24 tys. osób w biurach i strukturach sprzedaży w Polsce, krajach Europy, Azji i Afryki. Spółka jest notowana na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w ramach indeksu WIG20 oraz należy do prestiżowego indeksu MSCI Poland.