Magda Mołek x Reserved – celebracja życia

Początek grudnia przyniósł wyjątkową kolekcję. Reserved zaprosiło do współpracy dziennikarkę i Youtuberkę Magdę Mołek, znaną nie tylko z pracy na najwyższym poziomie czy doskonałego rozeznania w świecie nowych mediów, lecz także z oryginalnego i inspirującego stylu. Efektem jej współpracy z projektantami Reserved jest kapsuła, która urzeczywistnia jej wizję wspólnej celebracji wyjątkowego czasu. Elegancką, lecz komfortową. Znajdującą kompromis między efektownym wyglądem a swobodą.

Kolekcja powstała z myślą o okresie przedświątecznym, świątecznym i karnawałowym. Pełna szykownych, odświętnych propozycji, doskonałych do noszenia zarówno podczas biurowych spotkań, jak i imprez w rodzinnym gronie. To ubrania, które dziennikarka sama chciałaby założyć, jej ulubione fasony i rozwiązania, jak na przykład dekolt V czy kieszenie nawet w eleganckiej sukience. Wszystkie elementy są jednocześnie odświętne i praktyczne, bo wygoda jest dla Magdy bardzo ważnym aspektem. Swobodne kroje nie krępują ruchów, a szlachetne materiały nadają szyku stylizacjom.

W kolekcji znajdziemy między innymi dwa garnitury (welurowy w głębokim burgundowym kolorze oraz wiskozowy, z marynarką o skróconej linii), wizytowe sukienki, płaszcz z rozszerzanymi rękawami, jedwabny top czy koszulę z szerokim dekoracyjnym mankietem z guziczkami i wiązaniem pod szyją. Liczą się detale – ukośne przeszycia lub koronkowe aplikacje, marszczenia przy mankietach, asymetryczne cięcia, taśmy do wiązania na różne sposoby. Szal żakardowej koszuli jest odpinany, można go nosić w roli szalika lub opaski na głowę. Marynarki zostały pozbawione guzików, co daje im bardziej swobodny, niezobowiązujący charakter. Magda jest fanką bieliźnianych nawiązań, stąd satynowy połysk czy koronkowe elementy topów lub sukienek. Koronkowy golf, choć śmiały, pod marynarką nabierze dyskretnej zmysłowości.

Żakardy i elementy biżuteryjne zostały zainspirowane delikatnymi piórami oraz malowniczymi wzorami pozostawionymi na szybie przez mróz. Stąd też chłodny, pastelowy odcień turkusu czy kolczyki i pierścionek z kryształków przypominających płatki śniegu. Dla podkręcenia stylizacji – długie skórzane rękawiczki w nietypowym, jasnobłękitnym kolorze lub ciepłe skarpety, które Magda uwielbia łączyć z eleganckim obuwiem.

Paleta barw delikatnie nawiązuje do świąt, łącząc różne odcienie czerwieni ze złamaną bielą. Towarzyszą im róż (bardziej lub mniej intensywny), kobalt, czerń oraz wspomniany mroźny turkus. Materiały wykorzystane w kolekcji realizują założenia jakości Premium oraz Eco Aware. To między innymi jedwab z 7% domieszką elastanu, 70% wełna z domieszką poliamidu lub wiskoza LENZING™ ECOVERO™, posiadająca międzynarodowy certyfikat EU Ecolabel, który potwierdza wysokie standardy środowiskowe dla procesów produkcji, od samego pozyskania surowca, po dystrybucję i jego utylizację.

Kapsuła Magda Mołek x Reserved jest w sprzedaży od 6 grudnia.

Foto: Lola Banet

Asystent: Antek Becker

Reżop: Nikodem Marek

Stylizacje: Ewelina Gralak

Asystentka: Natalia Osełka

Scenografia: Ania Witko, Dagmara Stępień

Mua: Sonia Kieryluk

Hair: Michał Pasymowski

Kierownik Produkcji: Kornelia Strzelecka

Produkcja: HOLY Production

_____________________________________________________________

LPP jest polską firmą rodzinną, jedną z najdynamiczniej rozwijających się w branży odzieżowej w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Od 30 lat z sukcesem prowadzi działalność w Polsce i za granicą, sprzedając kolekcje w tak prestiżowych stolicach jak Londyn, Helsinki czy Tel Awiw. LPP zarządza 5 markami modowymi: Reserved, Cropp, House, Mohito i Sinsay, których oferta dostępna jest dziś w sprzedaży stacjonarnej i online na blisko 40 rynkach na świecie. Spółka posiada sieć ponad 1700 salonów o łącznej powierzchni 1,4 mln m2 i każdego roku dystrybuuje odzież oraz akcesoria na 3 kontynenty. LPP pełni też ważną rolę, tworząc miejsca pracy dla ponad 24 tys. osób w biurach i strukturach sprzedaży w Polsce, krajach Europy, Azji i Afryki. Spółka jest notowana na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w ramach indeksu WIG20 oraz należy do prestiżowego indeksu MSCI Poland.